25 Ağustos 2007 Cumartesi

Bir Şey Öğren

Ferruh Mavituna abimizin rastgele sistemli viki çatalı. Sayfaya her girişinizde farklı bir konu karşınıza çıkıyor. Bu bilgiler özgür ansiklopedi Vikipedi'den ayaklarımıza kadar geliyor. Geriye öğrenmek kalıyor. Öğret bana öğret.

Peter Callesen

Bir forum sayfasında dolanırken 1967 Danimarka doğumlu Peter abimizin beyaz kağıtla yaptığı sanat eserlerine denk geldim. Eserlerin forum sayfasında, ün kazanmak için peşkeş çekildiğini görmek ve sanatçıya dair hiç bir bilgi bulamamak beni üzdü. Önceden bu tür çalışmalardan haberdar olduğum için buldum kendisini. Bir kaç fotoğrafı ben de siteme koyayım dedim. Gönlüm elvermedi. Lütfen girin bakın. Çok güzel çalışmalar. Peter Callesen kişisel web sayfasına ulaşmak için burayı tıklayın.

Kullan-At

Bir yerlere üye olursunuz, sizden üyelik onayı için e-posta adresi isterler. Adresinizi verirsiniz ve bazı bazı postalar gelmeye başlar. Hoşlanmazsınız, birini iptal edersiniz diğeri gelir. Bu tür durumlardan bizleri kurtarmak için 10 dakikalık e-posta adresi veren bir site. Türkçe dil seçeneği de var. Adresimi ver diyorsunuz. Bu adresle istediğiniz yere kayıt oluyorsunuz. Postanın gelmesini bekliyorsunuz. Postanızı okuduktan sonra bu adres tarihin tozlu sayfalarına bile karışmıyor. Puf oluyor. Sistem hakkında daha fazla bilgiyi sayfasında bulabilirsiniz.

Sıfır Dediğimde

Gökhan Yorgancıgil abimizin önceden "Mahkum" diye yola çıkan sonra "Sıfır Dediğimde" ismini alan 2 Kasım 2007 günü gösterime girmesini beklediğimiz sinema filmi. Kendisi hakkında şu bilgileri buldum.
1970 yılında Aydın’da dogdu. Kayseri Fen Lisesi’ni ve ardından ITÜ makine mühendisliği bolümünü bitirdi. Lise yıllarında öyküler yazdı, üniversite yıllarında yönetmen yardımcılığı yaparak sinemaya atıldı. Halit Refiğ ve Yücel Çakmaklı gibi ustaların bazı sinema ve TV projelerinde yardımcılığını yaptı. 1997 yilindan itibaren kendi yazdigi bazilari Almanya, Kırgızistan, Kazakistan ve ABD’de olmak uzere belgeseller ve kısa metrajli dramaları yonetti.
Sonra devletsah.com'da bir öyküsüne rastladım.

24 Ağustos 2007 Cuma

Street Fighter: the Later Years

Yıllarımızı feda ettiğimiz efsane oyun street fighter üzerine yapılmış son derece başarılı amatör bir çalışma. Oyunun üzerinden yıllar geçmiştir ve karakterlerin her biri farklı işlerle meşguldür artık, dövüş günleri geride kalmıştır; fakat kader Zangief ve Dhalsim'ı bir araya getirir bir şekilde ve ardından olaylar gelişir.

İzlemek için tıklayın bu güzide eseri.

















Alelade

Bu siteyi paylaşmazsam bir yerlerim şişer diye düşündüm. Alalade.org isminin tersine çok güzel hazırlanmış bir site. Emeğe saygı dedittiriyor. Arkasında iki kişi var galiba. Tam olarak bilgi bulamadım. Bir yerlere ekleyin bu siteyi arada girip bakın. Yan tarafta güzel bir çalışmasını görüyorsunuz. Yazılarını bu şekilde kolajlarla desteklemiş. Onun sitesi sayesinde bulduğum resimleri de eklemek istedim. Buradan devam ederseniz sağda.












Sitesine girdiğimizde evlenmiş olduğunu anlamış olduğumuz anitez'in iki çalışması.


Bir Gece Tasavvuru

Rob Gonsalves abimiz, aslen Toronto doğumludur ve sihirsel gerçekçilik üzerine yaptığı çizimlerle ünlü olmuştur ayrıca başarılı bir gitaristtir. Gerçek sahneler üzerine sihir duygusu kattığı için sihirli gerçekçilik ismi onu tarif etmektedir. 12 yaşında mimariye olan ilgisi onu perspektif çalışmaya itti ve binalar çizmeye başladı. Bunu çizimlerinde açıkça fark edebiliyoruz. "Imagine A Night" ve "Imagine A Day" adlı iki albümü vardır. "Imagine A Night" adlı albümünde bulunan çoğumuzun bir yerlerde karşısına çıkan resimlerin 37 tanesine buradan ulaşabilirsiniz.




















































































Origamisan

Türkiye'nin ilk origami sitesi olarak yola çıkmış. Youtube videolarını bir araya toplamış. Bir kaç yazı biraz da resim eklemiş. Mis gibi bir blog olmuş. Origami, japonların kağıt katlama sanatı. Şu sıralar pek bir ilgileniyorum bu konuyla. Yazının devamını tıklarsanız bir kaç origami örneği görürsünüz.





Japonca-Türkçe Sözlük

Japonlara karşı hep bi ilgim olmuştur. Artık sözlüğümüz de var. 15 binden fazla kelime içeriyor. Bu sözlük yokken insanlar ne yapıyordu dedirtiyor. Şimdi gelelim işin garip tarafına. Bu sözlüğü kim yaptı diye insan merak ediyor ama karşımıza bir boşluk çıkıyor. Araştırmalarım sonucu iki site buldum: EtikaWeb ve Lunarpages. Biri tasarımı diğeri de barındırma olayını üstlenmiş gibi. Bu siteye girmek ıssız adaya düşmek gibi.
Maalesef yazının devamı yok ama Japonya hakkında bilgi almak istiyorsanız eski bir yazıma yönlendirmek isterim. Mataramasuko

23 Ağustos 2007 Perşembe

İstilacılar

Evrenin garip bir sırrına daha tanıklık ediyoruz. 80'li yılların muhteşem video oyunu Space Invaders (Uzay İşgalcileri) şimdi sokaklarımızda. İsmini açıklamayan ve kendini işgalcilerden biri olarak tanıtan bu kişi, Borusan sayesinde ülkemize de uğramış. İşgalcinin eserleri hala sokaklarda. Ben bulabildiğim bir kaçının fotoğrafını çektim. Sonra da daha derinlere inince işgalcinin yeni çalışmasının bir diğer 80lerin renkli oyuncağı Rubik küp (zeka küpü) üzerine olduğunu gördüm. Rubik küp ile kafayı bozduğum şu zamanlarda beni etkileyen bir rastlantı. Abimizin sitesini ziyaret edebilir ve benim fotolara yazının devamında bakabilirsiniz.







Ayrıca Rubik küp ile yapılmış çalışmalar. Umarım bunlar da ülkemizi işgal eder.